Waarom zou je een huisdierenverzekering afsluiten?

Met een huisdierenverzekering ben je gedekt tegen dierenartskosten voor hond of kat. Het zorgt ervoor dat je nooit hoeft te kiezen tussen het welzijn van je huisdier en je eigen financiële situatie, iets dat jammer genoeg nog bijna dagelijks gebeurt.

De feiten op een rijtje

Zorg voor huisdieren wordt steeds duurder. De ontwikkelingen binnen de dierengeneeskunde gaan bijzonder snel, er is steeds meer mogelijk. Zo kunnen dierenartsen tegenwoordig gebruik maken van MRI en chemotherapie om een huisdier te behandelen en worden er bijzonder gecompliceerde (lees dure) operatieve handelingen uitgevoerd. De kosten van dergelijke behandelingen zijn zonder verzekering bijna niet te betalen.

Verhoogd welzijn en een langer leven voor je huisdier. Routinematige behandelingen als vaccinaties en gebitsreiniging zorgen voor een verhoogd welzijn en een langer leven van je huisdier. Honden en katten bezitters met een huisdierenverzekering laten dergelijke behandelingen vaker doen dan huisdierbezitters zonder verzekering.

Verzekeren of een spaarpotje? Als alternatief voor een huisdierenverzekering (of andere verzekeringen) kun je iedere maand geld opzij leggen ter dekking van toekomstige dierenartskosten. Dit kent een aantal nadelen. Om te beginnen valt het in de praktijk voor veel mensen niet mee om de discipline op te brengen iedere maand iets opzij te leggen. Ook het bedrag wat gespaard moet worden is niet erg duidelijk omdat je vaak pas bij ziekte of ongeval met de hoogte van de kosten geconfronteerd wordt.

Is de hoogte van het bedrag al moeilijk in te schatten nog lastiger is het moment waarop je het geld bij elkaar gespaard moet hebben. Ziekte en ongeval laten zich niet voorspellen. Het kan gebeuren dat je voor je hond of kat al in zijn of haar eerste levensjaar enorme kosten moet maken terwijl het spaarpotje dan nog lang niet vol is.

Onvoorziene dierenartskosten Er wordt geschat dat 40% van de jaarlijks gemaakte kosten voor het bezit van een hond bestaat uit onvoorziene dierenarts kosten.  

F.A.Q.

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringenAntwoorden op de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen vint u in onze F.A.Q.