Wie vertrouw je je huisdier toe?

Ben je overtuigt van het Waarom van een huisdierenverzekering is het belangrijk dat je deze bij een goede verzekeraar afsluit. Alle verzekeraars waar je een huisdierenverzekering kunt afsluiten hebben wij in kaart gebracht en bekeken. In eerste instantie lijken dat er vrij veel. Bij nader onderzoek blijkt dat mee te vallen. Een aantal aanbieders blijken praktisch dezelfde verzekeringen aan te bieden, sommige verzekeraars opereren onder verschillende namen of zijn van naam veranderd en een enkeling heeft een bijzonder slechte naam.

Alle verzekeraars worden besproken, de aanbevolen ‘3 echte huisdierverzekeraars’ te weten Proteq Dier en Zorg, Petplan en Ohro dierenverzekering worden uitvoerig doorgenomen, de voor- en nadelen in kaart gebracht.

Aanbevolen

Overige

Weten voordat je afsluit!

Stel jezelf deze vragen voor het afsluiten van een huisdierenverzekering

  • Is het een maatschappij die ik kan vertrouwen? Huisdierenverzekeraars waar een grote verzekeringsmaatschappij achter staat zorgen voor een stuk zekerheid. Jarenlang premie betalen aan een verzekeraar die zijn verplichtingen niet meer na kan komen is zeer onwenselijk.
  • Kent de huisdierenverzekering een eigenrisico of eigenbijdrage? Hoe hoog is deze? Is dit per behandelingsjaar of per declaratie?
  • Wat wordt er precies vergoed? Zijn er uitsluitingen van toepassing op mijn huisdier?
  • Moet ik de kosten voorschieten en worden ze direct aan de dierarts betaald?